Türkiye’de yatırım teşvikleri ekonomi politikasının güçlü bir enstrümanı olarak kullanılmaktadır. Yatırım teşvik sisteminde sektörel ve coğrafi farklılıklar göz önünde bulundurulmakta, yararlanılabilecek teşvik unsurları ve miktarı, ekonomik dönüşüm sağlama ve bölgesel gelişmişlik farklarının azaltılması amaçlarıyla farklılaştırılmaktadır. Son dönemde, ilave teşvik unsurlarının eklenmesi, sektörel ve hatta ürün bazında düzenlemeler getirilmesi ile teşvik mevzuatı ve uygulaması kompleks bir hal almıştır. Teşviklerden yararlanma düzeyi, mevzuat bilgisi ve uygulama yetkinliği ile de yakından ilgilidir.
Yatırım teşviklerinin yanı sıra, ihracata yönelik hemen her türlü faaliyet için oldukça yüksek tutarda ve çeşitlilikte destekler sağlanmaktadır. Benzer şekilde, ar-ge faaliyetleri de ar-ge merkezleri, teknoparklar ve ar-ge harcamalarına sunulan vergisel avantajlar ve hibeler ile desteklenmektedir.
Destekleri sağlayan birimlere yapılacak resmi başvuruların gerçekleştirilmesi, öncesinde yapılacak hazırlık çalışmalarının yönlendirilmesi, teşviklerin uygulama ve sonuçlandırma aşamalarında verilecek başvuru ve danışmanlık hizmetlerine yönelik hizmet alanları aşağıdaki gibidir.
Yatırım Teşvik Belgesi
- Genel, Bölgesel, Stratejik
- Teknoloji Odaklı Sanayi Hamlesi
- Proje Bazlı Teşvikler
İhracat Destekleri
- Yurtdışı pazarlama, tanıtım, pazar araştırması, belgelendirme, fuar katılımları, yurtdışı birimlerin desteklenmesi
- Turquality ve Markalaşma Programları
- Dahilde İşleme İzin Belgesi uygulamaları
Ar-Ge Destekleri
- Ar-Ge ve Tasarım Merkezi kurulumu
- Vergisel avantajlar
- Ar-Ge hibe programları
Check Up Hizmetimiz
Yatırım teşvik, ihracat ve ar-ge destekleri ve diğer avantaj sağlayan istisna, destek uygulamalarından yararlanma imkanlarının ve/veya yararlanma düzeyinin detaylı olarak analiz edildiği check-up hizmetleri